29/4

Oh oh oh! NU läste ja något smart som VERKLIGEN stämmer in på mig ibland!

Man ser det man vill se... inte de man BORDE se.

Ha! Mikaela i ett nötskal. Jag måste öppna ögonen!

Ja är cp-förkyld och har ett shoppingbehov utan dess like. Men fortfarande inga pengar. :(
Måste söka lite jobb nu så arbetsförmedlingen blir nöjd. Känns surt att ja har tidspress på mig även fast ja inte fått nå pengar... blir lätt att man söker jobb som man kanske inte ens vill ha då... stackars arbetsgivare... snett system är vad vi har...

hoj

27/4

Jahaja återigen så gör mitt fina immunförsvar sig till känna.
Känns som att jag aldrig mår riktigt bra!? Nu är det halsen som krånglar... kändes som sandpapper hela dagen igår efter att ha hostat hela natten... idag känns den bara sjukt svullen och jag hade inte mycket till röst imorse... +att ja har ont i huvudet :( tur att man inte har ett jobb idag. Hatar å sjukanmäla mig... :(
Ja, igår fick jag iväg lasset med papper till a-kassan igen, de får dubletter av allt... hoppas de blir nöjda. :S
Vart inte många knop gjorda annars, åkte in till stan vid 11, men var ute i hede igen runt 13.30 kanske... :P Hämtade martina i sala på eftermiddagen och sen installerade vi om min dator... helt... ja sa kanske att ljudet slutade fungera på den helt plötsligt? Ja nu verkar de vara i sin ordning igen iaf. Sjukt vad beroende man är av att de ska funka...
Kom nyss in till stan igen och har hängt tvätt på balkongen i solen :) Härligt :) Ska tvätta lite till och eventuellt diska om jag orkar men sen hämtar jag upp martina och åker ut til hede igen, tänte fixa lite middag till de... grekiska biffar med potatis i ugn och tzatsiki sås :) Då blir de nog glada!

Tänkte förresten säga en grej till... beställ aldrig linser från färgadelinser.se, vilka jääävla seghuvuden. 4/5 har jag fått vänta på linserna i fler veckor och nu sist var en av linserna trasiga... och nu har jag fått vänta flera veckor till på att få en ny. kul. idioter.

Nepp, vill ni underhålla mig så finns ja på msn och facebook idag :)

25/4

Vart ska jag börja?
Blev after work i fredags med ett gäng härliga människor! Fick lite mat pengar av min snälla mamma och sen har man ju de generösaste vännerna :)
Tyvärr blev det kanske lite för mycket, eller om jag fick i mig något som var dåligt för så dålig som jag var igår har jag nog aldrig varit... och så nära som jag var att kräkas har jag nog heller aldrig varit typ :( Usch. Har känt mig konstig hela dagen idag också, lite små ont i magen och huvudet... men men, de lär väl gå över. Var som sagt en jätte trevlig kväll iaf :) I<3 U all!

Nu är jag dock arg. Eller mycket irriterad iaf. På folk som tror att de har mej "all figured out". Jag kan hålla med om att jag oftast är en öppen bok men man kan inte lära känna hela mig på hur kort tid som helst för det. Inte ens jag vet ju för det mesta vem jag är. Men tydligen så kan man det via min blogg och jag tycker att det är barnsligt av mig att sitta och ens nämna det här men om det är via min blogg man lär känna mig så lär jag väl säga det här då. Dubbelsuck.

Nästa vecka är det återigen dags för att ta tag i alla papper. Hoppas få iväg allt imorrn... då börjar den eviga väntan igen. Men snart hörrni. Då är jag på benen igen, och efter all skit jag gått igenom den här vintern/våren så kommer nog allt kännas lättare! Jag kanske kan ta allt med ett bättre humör och med en starkare själ. Åh guuuud så jag ska bjuda tillbaka :) Ge en massa positiv energi! Var så säker :) Nästa steg är bara att lära mig vara ensam. Trivas med det. Försöka hitta en trygghet i mig själv. Sen kommer inget/ingen kunna stoppa mig... för att låta som den största klyschan som vandrat i ett par skor. Men ibland är klyschor bra. Inte alltid... eller ens ofta... men ibland.

Nu ska jag bestämma mig för om jag ska sova kvar här eller om jag ska åka hem.
En puss till alla jag känner för att ni är de ni är <3

22/4

ensam

21/4

Har haft en ganska bra idag. Kan inte sätta fingret på varför riktigt. Sov till 9.30, upp å käkade frukost vid köksbordet för en gångs skulle med ett avsnitt vänner som sällskap (såklart) sen började jakten på papper, ringa a-kassan och skälla (börjar bli en vana nu) Haha fick tag på en kille som inte alls kunde svara på mina frågor så till slut tröttna jag och frågade vad han hette :P Då lät han skräckslagen. men va fan... gör ditt jobb ordentligt då! Jaja fick iväg ett långt mail också som jag väntar svar på, kanske får jag ett kanske inte. Ärligt talat så är det som det är. Man kan hoppas men man kan inte sitta och vänta. Det blir som det blir.
Sen ringde mamma då var de på väg in till stan, hon skulle till doktorn och de hade Gino med sig å jag roade honom (kanske?) genom att åka till ÖB så han fick köpa sig en tandborste, sen va vi in på kontoret en sväng och sen tog vi en sightseeing trip till bjurfors... haha av alla ställen liksom? Sen kom pappa hit och försökte snickra igen dörröppningen till sovalkoven som jag sen ska måla över men vi behöver lite fler reglar så det blev inte klart. Funderar på att riva ner det sista av tapeterna imorrn. Säg åt mig att göra det!
Efter det så blev jag bjuden på thai :) Sånt gillar jag :) Varken jag eller syster orkade äta upp allt så jag fick till o me en låda med mig hem och sen var pappa söt och köpte tvättmedel och en snickers åt mig :)
Nu på kvällen har jag tvättat och legat under världens skönaste filt och läst ut min bok. Rätt skön dag alltså men säkert svintråkigt att läsa om! Det skulle jag tycka iaf :P
Har haft min skön-musik lista rullandes på spotify hela kvällen dessutom! Gamla godingar kan man behöva lyssna på ibland. Har jag förresten sagt vilken musik jag vill ha på min framtida begravning? Sarah Mclahan - In the arms of an angel. Det kanske hinner ändra sig men det har jag sagt i flera år nu! Den är så himla fin! Hoppas ni sett filmen City of angels, där den låten är med... den är så himla fin. Undra om de får bli kvällens film tro, var ett tag sen jag såg den. Meg Ryan och Nicholas Cage är det iaf, och Cage spelar ängel som ger upp sitt änglaliv för att han blir förälskad... jaja låter flummigt men den är djupare än då!
Oh nu blev det högsång här... sinead o´connor -  nothing compares to you :)
Ni skulle hört mig till Peter Cetera - Glory of love, eller Bryan Adams - Please forgive me... :P
Och kvar att vänta är bla. Celine Dion - Power of love, David Gray - Sail away, Coldplay - fix you mm...
Stackars grannar.

20/4

Blev en lång dag idag å som sagt :) Somnade faktiskt före kl 23.30 igår, de händer nästan aldrig mig, haha snacka om att inte vara van att jobba. Och sen som alltid, när jag måste upp en viss tid för att göra något som någon annan skulle bli sur om jag missade, i detta fall skjutsa Lina till tåget och sen öppna och ha hand om blge butiken helt på egen hand så vaknar jag typ 1 gång i timmen och kastar mig efter mobilen i vild panik och kollar så jag inte sovit över. Vaknade kl 6 alldeles på egen hand och kunde inte somna om! Också sånt som ALDRIG händer mig! Dagen gick bra iaf, jag hade inte tappat stinget :P Förmiddagen va himla hektisk men eftermiddagen va lite lugnare så jag hann samla ihop det jag gjort och jag lämnade stället i vad jag själv anser vara god ordning :) Hoppas de ordinarie arbetarna känner på samma vis :) Kom hem å fick en halv pizza av Linnea den gullungen :) BJöd på lite efterätt sen i form av lite fruktsallad och vaniljyoghurt å så kika vi på tv :) Nu har jag duschat och ska krypa ner å kolla lite vänner i vanlig ordning innan jag somnar. Imorrn lär jag upp å ta nya krafter. Måste börja om från början med a-assan. Helt. dvs skicka in alla papper igen. Orkar inte dra storyn men vill ni höra någon som är arg så ring min pappa! <3 Men men. Orkar inte grina idag så jag slutar tänka på de nu när jag ska gå å lägga mig!

GÖR OM GÖR RÄTT! (så brukar hebba säga :)

19/4

Blev en lång dag idag och blir en ännu längre imorron!
Bra det! Slipper jag undan mig själv ett tag!


18/4

Oftast brukar jag ha svårt att njuta av nuet. Just nu har jag svårt att blicka framåt. Idag känns det som att varje andetag klämmer ihop mina lungor till en ärtas storlek. När saker och ting inte alls blir som man trott... när jag redan är så bitter. När ingenting är som det ska.

17/4

Hade jag haft pengar över hade jag varit med ikväll. DLK Men tyvärr så är de som vanligt. som det varit hela vintern/våren. Jag blir hemma och funderar en massa ist. Funderar på en massa som jag tvivlar jag någonsin kommer få svar på. Sen, och jag vet att jag är seg, men Lars Winnerbäck. Vilken text hjälte.

Läs igenom om ni orkar. Jag vill åka på honom i sommar, var, när och hur?

Du har så lätt att stampa sönder, när Du väl fått in en fot
Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot
Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå
Det är snart en vecka sen Du ringde, så jag börjar nog förstå

Du kan så vackert sätta ord till alltihop när vi är två
Du har ett sätt att bara glömma, när problemen tränger på
Ett sätt att gömma mig för stormen, när Du vill och när Du kan
Ett sätt att glömma mig i regnet; som om "lilla jag" försvann

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig
Jag räcker inte fram
Men, Du har så svårt att vara ensam
så Du går till "lilla mig"
Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Jag kan känna mig bekväm i Dina ögon, när Du ler
Men Du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner
Jag tror inte Du förstår allt som Du säger om det vackra i misär
Du har fått sol i Dina ögon och har aldrig varit där

Det vankas höst och Du får ofelbart nåt underligt i Din blick
Det är så lätt att genomskåda Dina spel och Dina trick
Nu faller mörkret över stan, och Du går runt och sparkar löv;
som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv

Jag har så svårt att veta om jag ens betyder nåt för Dig
Du spelar nåt slags spel
Och det kan så lätt bli mitt fel
när Du ser på "lilla mig"
Och en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Du älskar bara rött, och leker vacker romantik
Det är så lätt att haka på, det är sån lockande mystik
Men en dag är allting preskriberat och en del av Din lyrik
Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

Det går ett hjärtligt litet tag, sen tillhör jag ett slag för sig;
ett slag till intet dömt
Ja, snart är allt i tystnad bortglömt
Stackars dumma "lilla mig"
Ja, en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

16/4 lite senare.

Jag är fan världssämst på att vara elak. Va hem till stan me Linnea en snabbis nyss å hämtade in posten å mata katten. Då hade ja fått mina linser, varav den ena såklart gått sönder, förpackningen alltså, vilket har gjort att linsen torkat ihop. Jaaaaja, varför inte tänker jag. Det var ju nästan lite väntat menar jag. Tänker att jag ska skriva ihop ett argt mail till färgadelinser.com när jag kommer hem. Sätter mig vid datorn och är allmänt upprörd och följande är vad jag får ihop:

Hej!

Jag fick hem mina linser med posten idag och tyvärr hade ena förpackningen gått sönder så ena linsen har torkat ihop. Vad gör jag?

Med vänliga hälsningar,

Mikaela Åberg

Argt va? Jag kan vara den största jäkla mesen som gått i ett par skor! (eller stövlar dagen till ära)

16/4

Skrev nyss ett långt, uttömmande inlägg om hur jag känner mig. Men jag vill faktiskt inte publicera det. Konstigt. Jag som är så öppen med allt annars. Jag befinner mig hemma hos mamma å pappa iaf, för den som undrar!


12/4 lite senare.

OKEJ! 12/4 kanske får vara mitt tur datum en stund nu!
Först ringer en kille från stora enso och säger att jag eventuellt har jobb där från o me 1:a maj. Kanske, han kunde inte lova något men det lät lovande, han ville kolla när jag kunde börja :) På administrationssidan dessutom! FATTA om jag får de. skulle vara så skönt me ett lite längre sommarjobb!!
SEN mailar jag a-kassan å ser om den där damen har mailat den andra damen å bla bla bla, å ser nu att hon har svarat mig och att hon ska gå igenom mitt ärende igen! HOPPAS att de fattar nu då!! :D
Å INTE NOG MED DET! Imorrn ska jag ut å flyyyyyyyyyga!!! Helt jävla otroligt... alla goda ting är tre... allt kan gå åt helvete visserligen, för ja kanske inte får nå jobb å a-kassan kanske beslutar samma sak igen å flyget kanske störtar. Men då jäklar har jag varit glad i EN dag iaf :P Weeeeeiiiii :)

Så då vet ni! :P

Elin å Linnea ja är ledsen att jag ställer in vår tv-dejt imorrn men ni förstår nog ;) Nästa tisdag kanske?

12/4

Ja då var det måndag igen då! Men med stråååålande solsken utanför fönstret iaf :) Lördagkvällen blev precis lika grym som jag trodde, mamma fick till mitt linne helt perfekt :) Festen hos Emma var toppen! Vilket drag, de här huset blir sig aldrig likt igen :P Krogen var också rolig även om vi missade själva spelningen, men de är ju roligare att dansa hål på fötterna! :) Pinsam incident med min jacka men den är nu hemma välbehållen igen, nog sagt om det! Igår blev en slööödag, käkade glassfrukost på balkongen med Linnea och sen kikade jag på film större delen av dagen. Fikade hemma hos Bror och Lina hann jag med på kvällningen. Idag ska jag tvätta lite, sen åker jag nog ut till hede och solar lite, om de är hemma. Imorrn blir det nog en långpromenad om såret på hälen har läkt, sen ska vi kika på dating in the dark och desperate housewives hemma hos mig på kvällen! På onsdag vet jag inte riktigt vad som händer... packa kanske? :) Varför sitter jag o skriver om min veckoplanering för? De gör ju bara att alla får se att jag inte har så mycket för mig om dagarna :S
Nä ja kollar klart på mitt vänner avsnitt och sen diskar ja... (för att göra nån nytta)

10/4

Vaknar kl 9.45 och har väl lycktas sova ca 4 timmar kanske. Hostat som en jävla tok. När ska det släppa? Hostar lika jävligt idag me! Men skitsamma, ikväll är det ju kalas :S Blir kalasbra!! :D
Har precis målat naglarna svarta (fast me lite glitter för att inte bli alldeles för seriös) :P Sitter å funderar på hur jag (läs mamma) ska sy till mitt linne så det blr lagomt hårdrockigt :P Eller, vi har snott en t-shirt av pappa som vi klipper till :P Köpte dessutom 50 st små nitar hos skomakar´n igår, kan bli spännande att fippla me... funderade på att göra blonda slingor idag men de får vänta till syster kommer hem fr gbg å kan hjälpa mig! :) Sö de blir en döskalle bandana lindad runt huvvet ikväll :P Haha ja älskar tema fester, de blir så oseriöst då vilket passa mig perfekt! :D Hmmm, scar symmetry kanske inte riktigt e min grej... men the illusionist va hyfsad iaf :P
Nä nu ska ja fortsätta här... :)
Ha en trevlig kväll!!

9/4

Shit. Det är dagens ord! Shit! de va en vecka sen de va fredag... för en veckas sen ganska precis lämnade jag hede med fjärilar i magen! shiiiiit va veckan gått fort! helt galet!
men ja har ju typ inte gjort nåt?
ja ja idag har ja iaf varit på stan me mamma å pappa å fixat lite grejer (födelsedagspresent bla. så de skriver jag inte högt?) sen har ja hjälpt linnea me lite ärenden å sen solade vi... å helt plötsligt så är klockan 18.45 liksom? jaja nu ska ja ut i solen en sväng sen spenderas nog kvällen vid msn kanske....
Imorrn blir de rock-fest!! eller fest me rock tema eller hur man nu säger :D Kul som satan ska de bli iaf :D


9/4

Sover 12 timmar!? vaknar på ett hyfsat humör. Släpper in katten som står och tjuter utanför sovrumsdörren. Han springer raka vägen upp i sängen, tuggar i sig halva laddarsladden till datorn, när jag brutalt kastat iväg honom så fortsätter han genom att tugga på mina hälsenor. Andra gången jag kastar iväg honom så river han upp mig på ringfingret. Det svider. Nu är dagen förstörd. Så lite behövs det.

7/4

Den som trodde att livet var lätt den trodde fel! Jag känner mig skapligt manodepressiv eller nåt. Jag pendlar megasnabbt mellan att vara helt förstörd och inte kunna sluta gråta till att helt plötsligt le stort och ha en suverän känsla av att allt ska ordna sig snart. Weirdo!

Gud, min påskhelg var rätt jäkla intensiv vill jag lova. Har märkt att ordet intensiv beskriver den allra bäst! Svårt att sätta någon annan känsla på den! Kan tyvärr inte dra detaljer för er om den för det är en ganska krånglig situation det här. Mestadels log jag och mådde alldeles förträffligt! Mer förträffligt än på länge faktiskt. (förträffligt är ett roligt ord) men jag hade också mina stunder då ja trodde jag var 16 igen och kände av min panikångest! Det ni, de bevisar att hela min vinter/vår nu faktiskt tagit rätt så bra på krafterna, för det måste vara all oro som försöker få utlopp på något vis. Skitdrygt men det gick över. Jag har dessutom märkt att jag är mer van/bekväm i det liv jag lever även om jag nu inte lever mitt liv som jag vill göra just nu. Låter skitkrångligt men det här skriver jag ner mer för min egen del. Jag vill ändra på mig! Mina tankar just nu har bara två grenar. Så om ni uppfattar mig som glömsk, tankspridd eller tjatig så är det därför, tror inte jag orkar fokusera på mer än just två saker just så. Jag lovar det ska bli bättring på den fronten också!

Ja nej nu är påsken över iaf, tråkigt nog och vi får se hur allt kommer att utveckla sig.

Igår var jag först med Linnea och besiktade hennes bil för 3:e eller 4:e gången! Men äntligen så funkade det! :) Sen köpte jag med mig thaimat ut till mamsing och la mig på kökssoffan och vilade middag som en annan gubbe. Har himla svårt att sova på nätterna nu, somnar kanske runt 2, vaknar 6, somnar igen kl 8 å sover till strax efter 10. Sen lär jag sova middag å. Min hals har ju strulat med mig sen ca 3 veckr tillbaka nu och jag är inte alls pigg å fräsch. Oro vs. virus? Men jag tog iaf en långpromenad igår kväll med Linnea å vovven, så himla skönt med torr asfalt och ca 6 grader varmt i luften, och ljust var det fastän kl va ca 19... skönt! Sen kika vi på dating in the dark och desperate och sen traska jag hemåt, inte alls lika skönt, kallt som fan! Men haha de kändes som när jag va liten å knallade hem från Terese eller Hanna :) Sov i Hede och jag är fortfarande kvar där. Har inget att åka hem och göra. Glömde av att det var idag Sara skulle åka till Västerås men jag vet iaf inte om jag hade orkat följa me då jag känner mig tröttare än vanligt och har lite huvudvärk.

Nyss fick jag tag i a-kassans växel förresten, har ju försökt fått tag i "handledaren" där i två veckors tid och de lovar att hon ska ringa men det gör hon inte, nu dock så fick jag höra att det va en helt annan person jag skulle prata med, hon som hade omprövat mitt första beslut. Och hör och häpna! Hon verkade förstå vad jag sa! Hon skulle maila min "handledare" och berätta vad vi pratat om och hur det låg till! Tänk om det skulle gå vägen nu! Jag törs inte hoppas men ändå gör jag det! :S Det handlar ju om en heeeeel del pengar om jag nu mot all förmodan skulle få mina pengar retroaktivt! Har ju strulat med de sen januari! Tänk att ja inte fått pengar sen dec... och då fick jag studiebidraget på 7800:-... helt galet att jag lever... men jag ska inte tacka alla igen, de gör jag ju hela tiden :P Ja håll tummarna iaf. Såååå jäääääkla trött på att behöva leva på andra! Inte får jag nåra positiva jobbsvar heller... men just nu är jag nere i en sån svacka så jag ser inget roligt med nåt jobb heller :( Men de ger sig nog så fort jag hittar något!

Ja nej nu ska ja kolla på ett vänner avsnitt tror jag. Finns det någor jobb som vänner expert? :)

Sen längtar jag till rock festen på lördag! Ska bli hiiiimla skoj!! :D Har börjat fundera på en outfit! Får sy å fixa lite tror ja... men de blir nog bra! :)

1/4

DAGENS VILL HA: PENGAR!?
DAGENS KLÄDSEL: Baggy jeans å vitt linne 
DAGENS FRISYR: uppsatt
DAGENS LÅT: Syster sitter brevid och sjunger en av låtarna fr melodifestivalen... me hon jessica... :P
DAGENS PLANER: Kvällens planer är att göra en hemmagjord pizza här i hede å bara hänga me familjen
DAGENS SAKNAD: Shoppingpengar
DAGENS DUMMASTE: En hysterisk Pys och lysen, vindrutetorkare och fläkten på min seat som inte vill fungera
DAGENS MISSLYCKANDE: Tog ingen promenad imorse, trots jag typ lovat Peter...
DAGENS DROG: Cola light
DAGENS HUMÖR:  Ganska glatt ändå :)
DAGENS ROLIGASTE: Kanske inte har inträffat än?
DAGENS PUSS: Till alla påskglada människor!

Jag fick pengar igår! Som räckte till att betala räkningarna... varifrån tänker jag inte säga för ja skäms... å nej jag har inte sålt min kropp. :P Haha som om de skulle ge mig nå pengar :S :P Men de va skönt att kunna betala de den här månaden å... men ja får leva resten av månaden som ja gjort i tre månader nu... Jag unnade mig en box tre apor men så fort ja kom hem så fick ja dåligt samvete över att ja spenderade 150 kr på vin... när man kan leva ganska länge på de annars :S Så då kunde ja inte njuta av de heller... :( Nu HOPPAS jag att den här påsken blir som jag vill... hoppas hoppas men de ligger inte i mina händer för tillfället... så ja kan inte göra annat än hoppas... I mitt påskägg vill ja ha ett leende!

RSS 2.0