27/1

Man får tänka så här... de här är bara en liten del av livet som råkar gå lite snett... om några år kommer ja kunna se tillbaka på de här och säkert se något bra i det. Det tror jag! Det va mina visa, positiva ord för idag. Inatt. God natt.

25/1

Ville bara skriva lite så jag kommer ihåg att hålla i...
Är hemma från Hede nu efter en skön helg. Kunde faktiskt släppa oron för ett par dar. Magnus skjutsade nyss hem därifrån då pappa har lånat min bil på ett par dar eftersom jag iaf inte har råd att köra den just nu :P I lördags va vi hem till Elin å Gurra en sväng! Lika trevligt som vanligt! Jag höll mig till 1 glas vin och jag slutade äta efter 2 cheeseballs... duktigt va? haha, ja lär ju skryta när jag väl lyckas... (var även hem till familjen sjöström en sväng för att hälsa på bästa terese och leo... sötunge :D)... igår dock så åt de kroketter, kött och bearneise sås ute i hede och då vart frestelsen för stor. Men jag åt iaf pappas hemmagjorda bearneise på creme fraiche ist för den på burk... borde ju vara något nyttigare... men sen ställde jag mej på löpbandet och gick i uppförsbacke i ca 30 min. Gjorde även ca 30 armhävningar och kanske 40 "rumplyft" + att jag är så värdelös på att göra situps så istället la ja mig på en matta, på rygg och höjde och sänkte benen, rakt utsträckta... tok jobbigt... haha nu börjar de här låta som en träningsblogg helt plötsligt... ja hoppas de håller i sig... är de tråkigt att läsa så får de vara så... :)
Idag har jag mailat en av administratörerna på Högskolan Dalarna och frågat om jag kan få gå svenska kursen på plats ist då? Om de finns platser kvar där? Så nu sitter jag och väntar på svar igen. Det betyder att jag kanske måste pendla igen men ja får lösa de... vet ni någon som behöver någon som jobbar extra på lördagar? Helt i butik så säg till :)
Lär väl återgå... fick en hel sopsäck kläder som mamma kastat ur sin garderob som ja ska försöka hjälpa henne att sälja... de va inte så lätt som jag trodde dock... men meeeen.
hej.

23/1

Igår ställde jag mig på vågen igen, för första gången sen förra lördagen. Mitt lilla kämpande hade gett resultat...
 -3 kg :) bara -12 to go :P men men, en bra start på vägen iaf :) De enda jag egentligen gjort förra veckan var två långpromenader, ett vattengympapass, lite armhävningar å så hemma och sen har jag hållt mig ifrån allt vad godis, vitt bröd och allmänt snask heter. Frukt har varit mellanmålet :) Tog till exempel med mig smoothies till Pilla häromdan ist för fikabröd, bara en sån grej :) Felicia var underbar lär jag tillägga :) men det förstod jag redan innan jag varit dit!
Igår gick jag 25 minuter på mammas löpband i uppförsbacke, sen gjorde jag några armhävningar och rumplyft :P Sen fick jag fuska lite när mamma å pappa gjorde världens godaste "glassåfor" vågar inte ge mig på den franska stavningen... gott som sjutton var det iaf :) helt klart värt det. Får se om det blir en promenad idag. Blir iaf en på två km då jag ska gå till Terese och hälsa på henne och Leo som är på besök i Dalarna. Sen blir det Robinson hos Elin och Gurra igen. Tänk att något så roligt inte behöver kosta ett öre. Tack gode gud för roliga vänner :) Hoppas att lilla Linnea hunnit blivit frisk så hon kan följa med å!
Fick pepp av Anna-Karin igår så på måndag ringer jag studievägledningen i västerås och hör vilka kurser det finns plats på... hellre pluggar jag något och lär mij något än att bli helt sysslolös. Det får vara värt pengarna... faktiskt sökte jag sommarjobb på fors i sommar å. Kom på att sist jag sommarjobbade där var sommaren -03. dvs 7 år sen!! Helt sjukt! Så de kan vara dags igen! Hoppas dock på ett administrativt jobb!

Nu ska jag störa kära mor lite.

Hoj!

22/1

Åt helvete med allting. ÅT HELVETE!
För att jag aldrig gör ett rätt val någonsin, eller kan göra något rätt överhuvudtaget.
HELVETE är vad det är.
Någon som vet hur man överlever på 600 kr tills man får a-kassa? för den vet jag kan dröja.
Äh.
Jag ligger i en grop någonstans ifall någon vill ha tag på mej.
2010 kan dra åt skogen.

ok de va mitt negativa utbrott.
Jag får inte plugga engelska 2 förrän jag vet om jag klarat mina två omtentor eller inte.
Jag har ännu inte kommit in på svenska kursen heller då jag fortfarande står som reserv.
Det betyder att jag inte får något studiemedel.

Det va mitt liv idag.
Förhoppningsvis löser dig det sig helt oväntat på måndag och ni kan få ett gladare inlägg igen.

Hoj.

21/1

Tjillevippen :)

Promenaden med Peter resulterade i ännu värre skavsår... usch va sånt kan göra ont! Inte har jag råd att köpa skavsårsplåster heller... :S Det blev en promenad runt älvleden och koppardalen, älveleden fick vi pulsa runt, tänkte inte på att det kanske skulle vara lite snö där, så det tog ett tag. Igår gjorde jag inte mkt heller, jag bara väntar å väntar å ringer och mailar. Idag fick jag höra att man har en vecka på sig att registrera sig så jag förlorar inte min plats för att jag inte kan få tag i studieadministratören iaf :) Kändes skönt... + att jag kanske då fortfarande har en chans att få läsa svenska för det lär ju ta minst en vecka att registrera alla de också!?
Yeah well. Ikväll är det då dags för vattengympan :) försök nr 2. Förra torsdagen blev jag ju så förkyld. Inte helt 100 fortfarande men nu är jag bara snuvig och lite krasslig i halsen så då ska de väl gå tycker jag :) Jag har haft ont i vänstra käken ett bra tag nu å. Trodde det var förkylningen men nu börjar det kännas som tandvärk. Ska till tandläkaren den 1/2 så tills dess får jag väl käka ipren och försöka ignorera det. Jag pallar inte om det skulle vara något stort fel för jag har verkligen INGA pengar det just nu. som ni kanske förstår. Jaha eftersom jag inte gör så mycket intressant om dagarna så finns det heller inte så mycket intressant att skirva om.
Hej.

19/1

Oj oj oj. Har varit LITE mkt nu.
Jag blev huuuur förkyld som helst förra veckan så på fredagen när de två omtentorna skulle äga rum så hade jag feber och var så töppt i näsan att ja aldrig varit me om maken! "ihopbrytnr1" :( Jag hade kunnat sova ca två timmar natten till fredagen också så jag va hyfsat pigg när jag gick upp kl 6 och pallrade mig ut till bilen. Väl ute vid bilen ser jag att jag glömt släcka lampan i bilen som jag tände kvällen innan när jag satte i kupévärmaren. "Ihopbrytnr2" MEN, när jag startar bilen så går den igång direkt! Helt otroligt! Kommer hela vägen till de stället där vägen blir tvåfilig, då jag inser att jag glömt mitt lexikon hemma. Det lexikon som innehåller kartor och förkortningar och ja... typ allt jag behöver för att vara 100% på att klara en av tentorna. "ihopbrytnr3" Jag grinade hela vägen till västerås. (förstår ni vad det gjorde för mitt redan igentäppta huvud?) Jag gjorde tentan iaf och sen åkte jag raka vägen hem till Anna-Karin och dog på hennes soffa. Sov ca 20 minuter och sen var det dags för lunch med Hanna som jag pluggar med. Vi lunchade på Lilla Gränden och pluggade grammatik samtidigt. Sen åkte vi till kopparlunden och gjorde tenta nr 2... hon hade också underkänt på båda när vi gjorde de första gången i december. Det gick som det gick, får väl svar om ca 2-3 veckor. Jag antar att ja kommer få underkänt igen dock med tanke på hur jag mådde. Väl hemma så bytte jag bara om och åkte sen ut till Hede och la mig. Kände mig konstigt nog piggare redan då... så typiskt... men hela den här "omtagningen" av förkylningen berodde nog på stress mest! På lördagen löste vi melodikrysset i vanlig ordning, dvs lekte med Elias :) Sen tittade vi på skidor och spelade tv-spel hela dagen. På kvällen tog jag Linnea med mig in til stan, hon skulle på fest och jag skulle upp till frukt-detox:arna Elin och Gurra och lördagsmysa litegranna :) Hade sååå himla kul med de och Puma som också dök upp :) Tredje nyktra helgen på raken btw :) Kom hem runt 1 på natten och dog i sängen av ren utmattning... Söndagen blev en städ-dag och en skid-dag. (skidor på tv igen alltså) Var även upp till Emma en sväng som flyttar in i mitt hus :) kul kul :) Ut till Hede och käka lite och sen hem och sova i mitt nystädade vardagsrum/sovrum :P Igår så bestod dagen av mail, telefonsamtal och oroliga tankar ang mitt framtida pluggande... fikade med Linnea, Anneli och Anna på stan en låååååång stund, handlade thaimat och fick sen besök av familjen Åberg en sväng på eftermiddan. Tog en långpromenad med Erik som resulterade i skavsår både här och där... bådar gott, ska ut och gå alldeles strax me Peter får se hur det går då... :S Den här dagen kommer också mest gå åt till att oroa mig över skolan känner jag men det är väl bara att acceptera...

Nu kommer Martina upp på lunch :)

12/1

Gaaaaaah va hopplöst! Måste plugga till tentorna men va fan... det går inte! Jag har 1000 andra tankar som upptar min ytterst lilla hjärnkapacitet. Jag kan inte fokusera! Gör en massa annat skit ist. Varför är jag såhär? Och varför kan jag inte ändra på mig? Var tog min envishet vägen? När tappade jag den?

Dessutom har jag stått å mått dåligt i spegeln över mina hiskeligt fula tänder... om ni undrar varför de är så fula, bruna, fläckiga, gula å äckliga så är det för att jag har värsta tänkbara munnen ever... jag har haft hål i tänderna sen jag va pytteliten och då ska tilläggas att jag inte fick äta godis förrän jag va rätt gammal och efter det så var det bara lördagsgodis som gällde! Sen har jag haft varenda tandställning du i din fantasi kan föreställa dig, (och inte föreställa dig) som har gjort hemska fläckar på mina tänder. Sen hade jag dessutom en period i mitt liv då jag inte tog hand om mina tänder heller för jag mådde så dåligt... så de fick lida för det också. Nu funderar ni kanske på varför jag inte gör något åt saken men det kan jag berätta! VET NI HUR DYRT DET ÄR ATT GÅ TILL TANDLÄKAREN? betalar av mina besök i ca 6 månader varje gång jag varit där. kul. Jaja jag ville bara försvara mig lite... kanske mest inför mig själv dock. Men jag mår jävligt dåligt av det. Jag ska sluta le. Jag kan le med ögonen för annars blir de himla tråkigt men inte le med öppen mun. Förutom när jag är full kanske men hädanefter ska jag ju bara dricka rödvin eftersom jag ska gå ner i vikt så då kommer de ju iaf vara vinröda/lila så :P
Oj det där lät inge bra. Gå ner i vikt och full i samma mening. Fan va smart jag är va? Skitsamma. Jag ska kämpa för att få ner mina kilon lite så jag inte dör i förtid av nån hjärt-kärl sjukdom eller diabetes eller nåt. Samtidigt som jag vet att jag inte kommer kunna sluta med mina utekvällar på helgerna. Då tänkte jag så att rödvin ska ju iaf vara det bästa. Och ett glas då och då ska ju till o me få hjärtat att må bättre så. Så välkommen 2-glas-rödvin-helgerna som jag har framför mig! VÄLKOMMEN! Imorrn ska jag dessutom ge mig på vattengympa. Hoppas bara att jag känner mig bättre imorrn än vad jag gör idag för idag krånglar halsen igen och jag verkar aldrig sluta nysa... va är jag inne på nu? 3:e veckan kanske? :S Kanske dock beror lite på mitt träningspass jag körde igår. Jag hittade en best of the 90´s på spotify och värmde upp genom att tokdansa mig igenom vardagsrummet. Sen gjorde jag alla de arm, -ben och magövningar jag kom ihåg från min aerobic tid. Fasen va svettig jag blev kan jag säga. SKÖNT! Så fort det blir varmt ska jag dessutom ta tag i promenaderna igen. Men de har jag redan sagt va?
Nä plugg igen nu då. STÄNG AV TV:N DÅ!

9/1

tråkar lite i hede just nu... har inget att göra... nyss städat bort julgranen här så jag blev alldeles deppad... :(
inte alls skönt att julen är över som de flesta verkar tycka... ja tycker det är skittråkigt... va nyss ut och elda lite sopor för att ha ngt att göra. Blir nog kvar här ikväll me då pengarna iaf inte räcker för en utekväll. Blir lugnt hela januari tror jag... om ja inte unnar mej en box tre apor kanske, typ nästa helg...
Nej nu har jag skrivit punkter så det räcker, hade inget roligare att komma med idag.

båååååååring.

8/1

7 poäng. suck.
Så långt var jag ifrån att klara grammatik tentan. Då hade jag gissat ganska bra iaf lär jag säga då jag hade räknat med att vara ännu längre ifrån. Hoppas att jag gissar ännu bättre om en vecka då omtentan är. Jag måste gissa tyvärr då det är typ 2-3 kapitel som jag inte får något grepp om. Hur mkt jag än försöker. Skit samma. Bara surt att det inte var med mer än 7 poäng.

Just nu sitter jag i mjukisar och planerar maten inför kvällen. Jag ska bjuda familjen Åberg på tacogratäng och ev en ananas paj. Ska snart ner på banken och sätta in pengarna jag fick från facket för kurslitteraturen och sen åka till willys och handla. Blir nog en lugn helg den här helgen, lite pga av att det inte va så himla roligt ute i tisdags och för att jag faktiskt inte har pengarna... :S får väl spela mariocart med mina syskon tills jag stupar ist. :)

Ha en trevlig helg hörni!

(och om någon blev nyfiken så var det faktiskt ingen speciell kille jag drömde om igår alltså, det är ganska dött på kärleksfronten som sagt, så ni inte tror jag går och trånar ;)

7/1 - 2010

Det har redan gått en vecka på år 2010. sjukt.

Inatt drömde jag en sån där dröm som gör att man helst inte vill vakna. Tyvärr så gjorde jag det för en snabb toa paus och sen la ja mej i sängen igen och tänkte stenhårt på vad jag drömt och lyckades faktiskt somna in och fortsätta drömma samma sak. Stark vilja eller bara en otrolig tur? Såklart handlade den om att jag träffat honom. Han med stort H. Han var blond, ansiktet är lite suddigt när ja tänker tillbaka men han va sjukt söt vet ja. såklart om han skulle vara min tillkomande :P Han presenterade mig för sin familj och släppte inte taget om min hand. Inte svårt att försöka tyda den drömmen heller. Vaknade kl 12.27. Fattar inte hur jag kan sova så länge? Vitaminbrist? Ljusbrist? Träningsbrist? aktivitetsbrist? kärleksbrist? Kanske inte är så konstigt iaf då.

Sen sist har jag varit sjukt upptagen med tentor, glöggfest, jul och nyårsfirande, pulkaåkning, familjemys, kompismys, förkylningar, skabb!?, livsplanering och allmänt tokslöande med datorn i sängen.

Nu är det dags för klyschan: Nya tag. 2010. Ett år då jag skulle försöka sluta klaga på allt... haha jag klarade mej till kl 05.10 den 1/1 då Linnea utbrast: Nu klagar du juuuuuu! :P Bra gjort va?

Häromdagen la jag upp en livsplan. Jag bestämde mej för att den dagen jag fyller 30, om ca 3½ år alltså, den dagen är jag utomlands. Jag vill antingen resa runt i någon månad eller kanske bosätta mej i Grekland en stund och jobba. Förhoppningsvis har jag då kanske träffat någon som är villig att följa med mej, och annars träffar jag säkert människor på vägen. Den här planen betyder då att jg lär skaffa mej ett jobb lite kvickt så jag kan spara ihop lite pengar till detta äventyr och lite pengar så de räcker till ett sparkapital till det lilla hus jag vill köpa när jag sedan kommer hem. Blir det inte så här nu så är det ingen katastrof, då har jag säkert hittat på en ny plan, eller bara fallit in i en plan som passar bättre. Jag måste försöka ha hopp om att allting faktiskt kommer bli ganska bra framöver :)

Just nu sitter jag ihopkrupen i sängen i mjukisar, å raggsockor för det har vart så himla kallt ett tag... det bara biter i kinderna när man går utanför dörren. Promenaderna la ja tyvärr ner någongång före jul där då de blev för stressigt med tentor och allt. Tyvärr prioriterar jag inte min hälsa som jag borde. Önskar det va en längre varm period här i sverige då ja har en förhoppning om att i vår/sommar komma igång ordentligt och inte lägga ner det. Jag ska ju gå/jogga tjejmilen i höst med mamma och syster så. Då gäller det att vara hyfsat i form iaf :)

Jag har tackat nej till att fortsätta plugga i västerås. och som vanligt som blir jag livrädd när jag tar såna här beslut, livrädd för att folk ska se mej som en avhoppare och att de/ni ska skrika rakt ut: -Va i helvete håller du på me? Jag kände att det inte var så roligt som jag trodde och at vissa delar bara var ångestframkallande. En del grejer var så klart toppen roliga, men om det ska vara värt att jag ska låna så mkt pengar som man gör när man studerar så måste det nästan vara topproligt hela tiden... och det förstår jag mkt väl att ingenting kan vara men då får det vara så. Jag sökte till en svenska utbildning som går på distans fr falun men som jag tyvärr hamnade som 8:e reserv på så just nu är jag inte garanterad att göra det heller i vår. (kan jag vara rädd för att lyckas?) Just nu står jag på noll. Hittade 1 jobb.... 1 JOBB... inte mer än 1 alltså som jag ska söka. Å det är i Örebro. Ja just det, jag är återigen inne på tankarna att överge Avesta för en annan ort ett tag. Och det kanske är dags att äntligen fullfölja det? Jag börjar känna det som att jag sösar bort viktigt tid på att inte göra ågonting. Även om jag vet att när jag ser tillbaka på det här så kommer jag mest minnas allt roligt jag har iaf. För det gör jag nu på den perioden jag hade för något år sen. Jag tyckte allt var nattsvart ett tag, med jobbet som resesäljare och en viss affär med en viss herre som inte va nå bra för mej. Men som sagt, tittar jag tillbaka från bilderna jag har från den tiden så ser jag bara en massa vänskap, leenden och roliga kvällar. :) Blir glad av det, det känns inte alls som bortkastat, inte ett dugg. Jag vet alltså fortfarande absolut inte vad jag vill göra, men jag har ju en aning om vad det INTE är jag vill göra iaf. Det har jag säkert sagt förut.

Nu ska jag lägga upp mitt cv på Poolia för jobbet i Örebro och hoppas att ödet gör att jag hamnar någonstans bra.
Typ.

Jag är dessutom himla tacksam för läkarvården :) Vi satt på lasarettet igår med mamma som fått dropp tre dagar i rad, i en timme per dag för att hon känt av sin ms igen. Hon verkar dock ha blivit bättre igen och det känns himla bra! Så hur skrämmande sjukhus än är, så är det bra när det kommer något gott ifrån de! Dessutom hjälper det ju att mamma e en krutkvinna <3

Det var allt för idag. Kanske, lovar dock ingenting, men kanske så ska jag försöka hålla i bloggandet ett tag nu gen då :P

RSS 2.0